Stijljaar in Museum Dr8888

Evenement

Wanneer:
31 januari 2017 - 7 januari 2018
Categorie:
Museum
Omschrijving:

Vanaf 29 januari is het Stijljaar in Museum Drachten gestart.
In 2017 is het honderd jaar geleden dat de Nederlandse kunstbeweging De Stijl is opgericht. Nederland viert dit met het themajaar 'Mondriaan tot Dutch Design, 100 jaar De Stijl'. Gedurende het hele jaar vinden er door heel Nederland tal van inspirerende tentoonstellingen en evenementen plaats. 

De Stijl en constructivisme in Noord-Nederland is de vierde en tevens laatste tentoonstelling in het kader van het themajaar. Deze is van 1 oktober tot en met 14 januari 2018. De tentoonstelling laat een overzicht zien van (Stijl)kunstenaars die actief waren tijdens het interbellum in Noord-Nederland, maar heeft ook aandacht voor de bron: kunstenaars uit Rusland en Duitsland (Bauhaus) die de kiem vormden van het constructivisme.

Over de tentoonstelling
Museum Dr8888 legt het accent op De Stijl in ontwerp en architectuur. Naast een uitgebreide selectie van het werk van Thijs Rinsema, zal ook werk van o.a. H.N. Werkman, Jan van der Zee, Wobbe Alkema, Carel Willink en natuurlijk Theo van Doesburg worden getoond. Verder zijn er werken te zien van grote constructivistische kunstenaars als Naum Gabo, László Moholy-Nagy en El Lissitzky.

Voor meer informatie en het jaarprogramma: https://www.museumdrachten.nl/tentoonstellingen/100-jaar-stijl/

Locatie

Locatie:
Drachten

Leeuwarden-Fryslân is in 2018 Culturele hoofdstad (LF2018)

Een paar projecten zijn het hele jaar door te bezoeken:
11 Fountains
Een Elfstedentocht over het ijs is een steeds grotere zeldzaamheid: de schaatstocht van bijna 200 kilometer over natuurijs is voor het laatst in 1997 gereden. Praktisch als de Friezen zijn, maken ze dan gewoon een nieuwe Elfstedentocht. Niet verbonden door ijs, maar door het sprankelende water van fonteinen. Meer informatie: Ontdek de 11 fonteinen

Lân fan Taal (Leeuwarden)
Tentoonstellingen en manifestaties rond taal en alles wat daarbij hoort. Meer informatie: Lân fan Taal

Sense of place
Landschapskunst en landschapsbeheer ineen langs de Waddenkust. Meer informatie: Sense of Place

Volg ons via:

Adres:
't Stee fan Anne P.
Brouwersgrêft 5
9221 SZ  Rottevalle
Route
Telefoon: (06) 15 22 12 60
E-mail: info@tsteefanannep.nl

Naar boven