Mata Hari, de mythe en het meisje

Evenement

Wanneer:
14 oktober 2017 - 2 april 2018
Categorie:
Museum
Omschrijving:

2018 is al begonnen! Leeuwarden-Fryslân is Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Al voordat het jaar -  met een spectaculaire opening - losbarst, is er veel te doen. Zo ook deze Mata Hari expositie.

Belevenistentoonstelling
Lang, donker en niet bijzonder knap, maar toch buitengewoon aantrekkelijk. Het meisje dat in 1876 wordt geboren in Leeuwarden, is op haar 29ste een regelrechte mediahype in Parijs. Zij betovert societypubliek met haar exotische dansen. Maar haar talloze affaires met mannen in uniform maken haar verdacht. Mata Hari sterft tijdens de Eerste Wereldoorlog voor een vuurpeloton in Parijs. Ontrafelt u de mythe rond het meisje tijdens deze grote belevenistentoonstelling in het Fries Museum?

Locatie

Locatie:
Leeuwarden

Leeuwarden-Fryslân was in 2018 Culturele hoofdstad (LF2018)

Een paar projecten die ook in 2019 nog te bezoeken zijn:
11 Fountains
Een Elfstedentocht over het ijs is een steeds grotere zeldzaamheid: de schaatstocht van bijna 200 kilometer over natuurijs is voor het laatst in 1997 gereden. Praktisch als de Friezen zijn, maken ze dan gewoon een nieuwe Elfstedentocht. Niet verbonden door ijs, maar door het sprankelende water van fonteinen. Meer informatie: Ontdek de 11 fonteinen

Sense of place
Landschapskunst en landschapsbeheer ineen langs de Waddenkust. Meer informatie: Sense of Place

Volg ons via:

Adres:
't Stee fan Anne P.
Brouwersgrêft 5
9221 SZ  Rottevalle
Route
Telefoon: (06) 15 22 12 60
E-mail: info@tsteefanannep.nl

Naar boven