Wij zijn Gertjan en Yvette, eigenaren van 't Stee fan Anne P. Zondag 13 april 2014 kwamen we terug van een wandeling en liepen over de Brouwersgrêft terug naar huis. Een briefje met 'te koop' en een telefoonnummer hing voor het raam van het huisje van Anne P.
Dat was ons nog niet eerder opgevallen. Omdat Gertjan van zijn hobby zijn werk heeft gemaakt - hij is timmerman bij zijn eigen Bouwonderneming De Haan - liepen we om het huisje heen en bekeken de slechte staat van het huis. Tegelijk viel het ons op dat achter het huis nog een heel stuk grond lag. Dat was ons nog nooit eerder opgevallen; het stond altijd vol met bomen en heel veel groen.

Yvette had Anne P. wel eens ontmoet tijdens knutseluurtjes van de lagere school. Vanuit haar functie in Dorpsbelang had zij nog niet zo lang geleden op verzoek van Anne P., met haar gesproken over een mogelijke nieuwe bestemming voor het huisje. Omdat het huisje in zo'n slechte staat verkeerde, kwam het tussen Dorpsbelang en Anne P. niet tot een overeenstemming.

Terwijl we om het huisje heen liepen, werd de term Bed & Breakfast gemompeld. Gertjan zou dit huis zelf helemaal kunnen opknappen... Om een lang verhaal kort te maken: maandagmiddag was de bezichtiging en donderdag 17 april hadden we een mondelinge overeenkomst. Maar niet voordat we met onze kinderen Siebe en Stijn hadden overlegd. De aankoop van dit huisje zou namelijk betekenen dat we die zomer niet op vakantie gingen, de hele bouwvak moest immers gebruikt worden voor de verbouw. Beiden waren unaniem in hun mening: Leuk! Doen! 

Eigenlijk is 't Stee fan Anne P. van ons alle vier. We hebben allemaal ons aandeel geleverd. En nu zijn we alle vier zo trots als een pauw op het resultaat!

Inmiddels hebben we ons vijfjarig jubileum gevierd! De gasten zijn allemaal enthousiast en velen komen terug. Betere reclame is er niet.

Gertjan, zelfstandig timmerman, Bouwonderneming De Haan
Yvette, zelfstandig tekstschrijver
Siebe, 25 jaar, afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen, nu werkzaam als financieringsspecialist.
Stijn, 23 jaar, student toneel- en kleinkunstacademie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Faciliteiten

  • Televisie & Internet
  • Keuken met afwasmachine en koelkast met vriesvak
  • Wasmachine
  • Houtkachel
  • Tuin met tuinset

Volg ons via:

Adres:
't Stee fan Anne P.
Brouwersgrêft 5
9221 SZ  Rottevalle
Route
Telefoon: (06) 15 22 12 60
E-mail: info@tsteefanannep.nl

Naar boven