tstee loungeset/overkapping

Stee is een ander woord voor plaats/plekje. 't Stee fan Anne P. is een volwaardige vakantiewoning, van buiten authentiek en van binnen van alle gemakken voorzien. Maar let op: ook in de woning merkt u dat het om een héél oud arbeidershuisje gaat. Menig gast zal moeten bukken omdat de deurkozijnen heel laag zijn. En altijd al eens in een bedstee willen liggen? Dat kan hier. Wij schatten echter in, dat u 's avonds de slaapkamer met het gewone bed verkiest boven de bedstee.

Complete woning

Als u 't Stee fan Anne P. huurt, heeft u de beschikking over een complete woning. Een kleine woning weliswaar, doch van alle moderne gemakken voorzien. U komt binnen door de achterdeur, waar zich de bijkeuken met douche en toilet bevindt. Een deurtje verder en u bent in de keuken en de hal. Achter de keuken bevindt zich een slaapkamer voor twee personen. In de hal is de vaste trap naar de (open) bovenverdieping, waar nog eens drie slaapplaatsen zijn ingericht. Vanuit de keuken kunt u naar de gezellige woonkamer waar de bedsteewand in het oog springt. Voor de liefhebber is er de mogelijkheid te slapen in de bedstee in de woonkamer.
De waterleiding is voorzien van een waterontharder. Dat betekent zacht water waardoor u zeep, shampoo of andere reinigingsproducten tot 50% kunt beperken. Hoewel nog niet voldoende bewezen, blijkt zacht water ook bij eczeem of huidirritaties de jeukklachten te verminderen. Als bezoeker zult u het vooral merken na het handenwassen en douchen. De huid voelt zachter aan.

Oude elementen

De bedsteewand is niet het enige dat opvalt in de woonkamer. De woning is met het dempen van de vaart behoorlijk naar voren verzakt. Dit is met het blote oog duidelijk waar te nemen; er is maar liefst een verschil van 35 cm! U ziet het aan het balkenplafond. Het raamkozijn in de zijgevel hebben we opzettelijk scheef gelaten. Maar maakt u zich geen zorgen, het huis zakt niet verder. De benedenverdieping en de bovenverdieping staan 100% waterpas, dus het ligt niet aan u maar aan het huis als u meer scheve zaken waarneemt.
De ramen in de voorgevel zijn nog oude schuiframen. Deze schuift u omhoog als het warm wordt in de kamer.

Tuin

Zoals gezegd komt u binnen door de achterdeur. Het terras en de (afgescheiden) tuin achter het huis hebben de hele dag zon. Zodra de zon schijnt, kunt u al buiten zitten. Ook kinderen kunnen zich heerlijk vermaken op het mooie grasveld. We hebben de afgelopen twee jaar gemerkt hoe warm het hier kan worden. Achter in de tuin hebben we een prachtige overkapping met daaronder een heerlijke loungeset. Zo kunt u de schaduw opzoeken mocht het u te warm worden in de tuin. Fijn is dat het huis in de zomer koel blijft door de bomen voor het huis. Het bladerdek van de bomen houdt de zonnestralen uit de woning.

En verder

 • 't Stee is voorzien van draadloos internet.
 • In de diggelkast van de bedsteewand zit bovenin een kleine televisie. 
 • Onderin de diggelkast vindt u verschillende soorten boeken. Hier is boekenruil mogelijk. Heeft u zelf een mooi boek dat u graag wilt doorgeven, dan kunt u dit meenemen en ruilen voor een ander boek.
 • 't Stee is helaas niet geschikt voor rolstoelgebruikers.
 • Roken doet u buiten.
 • Geen huisdieren.

Faciliteiten

 • Televisie & Internet
 • Keuken met afwasmachine en koelkast met vriesvak
 • Wasmachine
 • Houtkachel
 • Tuin met tuinset

Volg ons via:

Adres:
't Stee fan Anne P.
Brouwersgrêft 5
9221 SZ  Rottevalle
Route
Telefoon: (06) 15 22 12 60
E-mail: info@tsteefanannep.nl

Naar boven